Smycken Recycle Info

 

Vår smyckeskollektion Recycle ligger oss nära hjärtat. Smyckena tillverkas av återvunnet material och är en del av ett kvinnoprojekt i Indien.

Verkstaden där smyckena tillverkas ligger mitt i ett bostadsområde i en förort i New Delhi. Kvinnorna bor precis i närheten och kan om de vill ta med sig allt material hem som behövs för att göra smyckena hemma. Där kan de arbeta i sin egen takt och återvänder sedan med produkterna när de är klara - vilket är ett oerhört gynnsamt sätt för kvinnorna att kunna arbeta.

Kvinnorna är nämligen ofta bundna till sina hem och sysslor som barnpassning och matlagning, begränsar dem att ta sig hemifrån och arbeta. I många fall har kvinnorna heller inte haft någon möjlighet att studera och saknar behörighet att få ett kvalificerat arbete. Det handlar också ofta om andra problem i deras närhet som dåliga boendeförhållanden och/eller missbruk. Att kunna ägna bara några timmar per dag och tjäna in en bra lön hemifrån kan vara ett enormt stöd för dem och deras familjer ekonomiskt. Vissa väljer även att arbeta på plats i verkstaden och får då en chans att umgås med andra kvinnor utanför sina hem. 

Dessa smycken skapar möjligheter till ett bättre liv. Organisationen hjälper även familjernas barn att få tillgång till skolgång. Framförallt bygger hela organisationen på förtroende, värme och kärlek - och alla kvinnor tas alltid emot med öppna armar oavsett tidigare erfarenhet.

Vi har hört många solskenshistorier från vår leverantör i Indien, här vill vi dela en av dessa med er.  

Vår leverantör skriver så här;  

Suman has been working with us since 4 years. She has 3 daughters, the oldest being 7 years , the middle being 5 years and the youngest being 3 years. Her husband is a vegetable vendor and makes a daily wages of about 200-300 RS (25-35 svenska kronor). 

She has been beading with us and with the money she makes she is able to help with the house rent and other parts her familie's needs and will be able to give a proper diet for her kids. Earlier she was completely dependent on her husband for everything.  

However she is now paying the educationfee for her daughter for which she get support from her workShe is very happy to work with us and we hope for her better future. 

Smyckena tillverkas helt och hållet av återvunnet tyg, så vi hjälper också vår planet genom att återanvända det vi redan har. 

Vår smyckesserie består av halsband, örhängen, armband, nyckelringar och ringar som tillverkas av tygklädda kulor i olika storlekar med detaljer av mässing. 

Tack tack tack om du vill vara en del av detta hjärteprojekt 

 

 

 

Choose your local MOI butik

Deliver to:
Language
Currency